Is de website langzaam? Bezoek onze nieuwe en snellere collectie website op collectie.boijmans.nl

Onderzoek bij Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen beschouwt (kunsthistorisch) onderzoek als een van de middelen om de collectie optimaal te documenteren, toegankelijk te maken en te presenteren.
Sinds december 2012 ontsluit het museum delen van zijn verzameling in digitale bestandscatalogi. De eerste daarvan is gewijd aan de deelcollectie Nederlandse tekeningen uit de vijftiende en zestiende eeuw.

Publicaties van onderzoek: Boijmans Studies

In 2007 is Museum Boijmans Van Beuningen gestart met een reeks wetenschappelijke publicaties over de eigen collectie: de ‘Boijmans Studies'. Hiermee wordt de rijke traditie die het museum kent op het gebied van publicaties over de eigen collectie nieuw leven ingeblazen. De reeks omvat een breed scala aan onderzoeken, die zowel op een enkel werk of een deelcollectie, als op de eigen geschiedenis betrekking hebben. 

Bekijk de Boijmans Studies in de Webshop

Onderzoekers

In het museum werken de conservatoren Peter van der Coelen, Alexandra Gaba-van Dongen, Thimo te Duits, Albert Elen, Saskia van Kampen, Annemartine van Kesteren, Frija Klijn, Friso Lammertse, Noor Mertens, Mienke Simon Thomas en Francesco Stocchi aan (kunsthistorisch) onderzoek.

Naast de eigen museumconservatoren, doen ook externe specialisten onderzoek naar voorwerpen, kunstwerken en de museumgeschiedenis. Daarbij kiest het museum vaak voor een multidisciplinaire benadering door samenwerkingen aan te gaan met diverse personen en instituten in binnen- en buitenland: kunstenaars, universiteiten, restauratieateliers, collegamusea, enzovoorts. 

Onderzoeksresultaten worden niet alleen toegankelijk gemaakt via tentoonstellingen en presentaties, maar ook op de websites (ALMA, online collectie, Arttube), in lezingen en publicaties.

Sluiten

Mijn Boijmans

spring naar boven

spring naar boven